Всичко започна от едни люти чушки. Толкова отдавна не бях хапвала, че за мой срам на втората
започвах да хълцам като пиянде :) Заради тези чушки ми се наложи да сготвя подходящо ястие :)) Месо и патладжани са любимата ми комбинация. А патладжаните "обичат" мазнина, освен това, лютото не е толкова люто с мазничко ястие :)))
Един глинен гювеч ми свърши страхотна работа, но може да ползвате друг съд с капак или фолио. Половин килограм свинска плешка се реже на парчета, Два големи патладжана, два домата и две пиперки заедно с глава лук се нарязват на едро. Патладжанът трябва да се отцеди с малко сол. Всичко това го обърквате в гювеча с чаена лъжица сол, мащерка и червен пипер. Добавя се половин чаена чаша олио. Захлюпваме и печем в силна фурна до готовност на месото.
започвах да хълцам като пиянде :) Заради тези чушки ми се наложи да сготвя подходящо ястие :)) Месо и патладжани са любимата ми комбинация. А патладжаните "обичат" мазнина, освен това, лютото не е толкова люто с мазничко ястие :)))
Един глинен гювеч ми свърши страхотна работа, но може да ползвате друг съд с капак или фолио. Половин килограм свинска плешка се реже на парчета, Два големи патладжана, два домата и две пиперки заедно с глава лук се нарязват на едро. Патладжанът трябва да се отцеди с малко сол. Всичко това го обърквате в гювеча с чаена лъжица сол, мащерка и червен пипер. Добавя се половин чаена чаша олио. Захлюпваме и печем в силна фурна до готовност на месото.
Много сочно и много вкусно изглежда, Кате :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря :)
Изтриване