сряда, 28 август 2013 г.

Персийски тутманик с царевичен грис

 Почти винаги имам царевичен грис. Освен за качамак го добавям в разни печива замествайки част от бялото брашно. Майка ми често правеше този тутманик.

  •  В една чаена чаша кисело мляко се изгася чаена лъжичка сода. В купа се разбиват с вилица 4 яйца, без черупките :) Добавя се млякото със содата, чаена лъжичка сол, 100 г. натрошено сирене и половин чаша олио. След като всичко това се разбърка се добавят една чаша царевичен грис и чаша и половина брашно. Разбърква се отново :) Изсипва се в намаслена тавичка. Изпича се на 180 градуса във фурна с вентилатор. на 200 без вентилатор и на степен 3 в печка Раховец, без решетка. 

4 коментара:

  1. Катя, харесва ми.Ще го пробвам задължително, обичам всичко с царевичен грис или брашно.Ще заместя олиото със зехтин, надявам се да се получи.Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Надявам се, да ти хареса :) Със зехтин не съм пробвала, но може би ще стане по ароматен. Приятен ден!

      Изтриване

Търсене в този блог